Voertbalshirts
  • Number #1 Provider
    of Industrial Solution
  • Global Certificate
    ISO 9001:2015
  • Award Winning
    Solution Of The Year

Als je niet vanaf nul wilt starten, dan zou je er natuurlijk over kunnen nadenken om een kledingwinkel van een ander te kopen. De gemiddelde leeftijd van de winkelier begint toe te nemen en er zijn best veel mensen die graag hun zaak zouden willen overdragen aan een nieuwe jonge ondernemer.

Als startende zelfstandige hoef je niet per se het warm water opnieuw uit te vinden. Je kan ook een zaak overnemen, zo hoef je niet van nul te starten. Al blijft zo’n overname een grote stap. Hoe weet je dat je geen kat in een zak koopt? Wat is een faire prijs? En hoe schat je de waarde van jouw toekomstige zaak correct in? Een grondige voorbereiding, acht concrete tips en de juiste expert helpen je op weg.

Je kunt bijvoorbeeld eens rondneuzen op een site als Bedrijven te koop, Bedrijfsovername plein of koop mijn bedrijf

Maar ga niet over een nacht ijs! Je krijgt te maken met een flinke investering, een waardering van het bedrijf, financiering, afspraken om te voorkomen dat de verkoper zich bij jou in de buurt opnieuw gaan vestigen etc. etc

Het is verstandig om je bij te laten staan door een accountant en/of jurist. Bij voorkeur met ervaring met dit soort processen. Er zijn ook gespecialiseerde bureau’s op het gebied van overnames zoals Multiraedt of Diligence .

Hoe de waarde van de over te nemen zaak bepalen?

De waarde van een zaak bepalen bij overname is een complexe aangelegenheid. De prijs van een onderneming is het resultaat van vraag en aanbod. Hij wordt bepaald door omstandigheden op de markt, door subjectieve motieven van u en de verkoper, en door onderhandelingstalent.

Voor het schatten van de waarde van een onderneming bestaan er verschillende methodes. Hieronder een kort overzicht van de 3 meest voorkomende methodes.